Annons

Annons

Rimmad kyckling med spenat- och dillpesto

Kyckling + pesto = sant. Så enkelt och så gott!

Rimmad kyckling med pesto

4 personer (8 personer till buffé)

800 g kycklingfiléer
1 liter vatten
½ dl salt
2 kvistar rosmarin
Glasyr:
2 msk flytande honung
2 msk citronsaft, färskpressad
1 tsk rökt paprikapulver
1 msk rapsolja
Spenat- och dillpesto:
1 dl pinjenötter
200 g bladspenat
2 dl hackad dill
1 vitlöksklyfta
1 dl riven parmesan
2 msk citronsaft, färskpressad
½ dl rapsolja
salt och peppar
Garnering:
1 dl hackad persilja

Annons

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Koka upp vatten, salt och rosmarin. Ta det från värmen och låt kallna. Lägg i kycklingfiléerna och låt stå i kylen över natten.
3. Ta upp kycklingen och låt rinna av. Lägg den i smord ugnsfast form.
4. Glasyr: Rör ihop alla ingredienser. Pensla kycklingfiléerna med glasyren.
5. Tillaga kycklingen i ugnen,
ca 20 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt. Låt svalna.
6. Spenat- och dillpesto: Mixa pinjenötter i en mixer med spenat, dill, finhackad vitlök och parmesan. Tillsätt pressad citronsaft och olja i en tunn stråle, kör till en sås. Smaka av med salt och peppar.
7. Skär upp kycklingen i skivor och strö över hackad persilja. Servera med peston.

Recept: Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson

Prova också:

Citronkyckling med honungsdressing

Couscoussallad med grillad kyckling och fetaost

Grillad kycklingburgare med ceasardressing

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…