Annons

Annons

Ris à la saffran med jultopping

Ris à la Malta på festligt vis med saffran. Gott och enkelt och passar perfekt på julbordet.

ris la malta

8 bufféportioner
1 kuvert saffran, 1/2 g
1 sockerbit
3 dl vispgrädde
500 g risgrynsgröt
ev. lite strösocker
granatäppelkärnor eller havtorn
kryddgrönt

Stöt saffran och sockerbit i en mortel till ett fint pulver.
Vispa grädden luftig. Blanda grädde, saffran och risgrynsgröt. Rör om noga, smaka eventuellt av med mer socker.
Fördela röran i glas. Garnera med granatäppelkärnor eller havtornskärnor.

Annons

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…