Annons
Annons

Rödbetsbröd fritt från gluten

Det här brödet passar bra till soppor och som lunchbröd med ett rejält pålägg som t.ex. skinka med saltgurka.

Glutenfritt rödbetsbröd

Rödbetsbröd nyttigt, gott och glutenfritt.

LÄS OCKSÅ: 7 hälsofördelar med att äta rödbetor

1 bröd
2 1/2 dl rismjöl
3 dl hasselnötsmjöl
1 msk fiberhusk
1 1/2 dl solrosfrön
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1/4 tsk salt
2 ägg
1 1/2 dl mandelmjölk
2 rödbetor, skalade och grovt rivna

Annons

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt ägg, mandelmjölk och rödbetor. Smörj en brödform som rymmer ca 2 liter och lägg i degen.

Grädda i ugnen ca 25-30 minuter, tills brödet börjar få lite gyllenbrun färg på ytan.  Tag ut brödet och låt det svalna på ett galler.

Av Elisabeth Johansson Foto Wolfgang Kleinschmidt

Fler glutenfria recept hittar du här>>

Gott & Glutenfritt – baka glutenfritt med vår webbguide!

gott och glutenfritt

Äntligen en komplett och fullmatad onlinekurs för dig som vill veta allt om glutenintolerans och glutenfria matval!

Vi har samlat information om kosthållning, medicin & hälsa och andra värdefulla tips – och givetvis mängder av härliga och goda recept.

Du får…
● En inspirerande receptbank med 72 recept för hela dagen, både till vardag och fest.
● Anneli Andersson, som bloggar på Glutenfria godsaker visar i steg-för-stegfilmer hur du bakar saftiga bullar och bröd.
● Dietisten, Sofia Antonsson svarar på frågor och ger experttips om gluten.
● Du får en stor mjölguide
● Vi ger dig smarta knep för en härligare glutenfri vardag.

Efter kursen kommer du garanterat att känna dig tryggare, mer inspirerad och säker på att lyckas i köket.

Pris: Just nu! 199 kr Ordinarie: 249 kr

gott och glutenfritt

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…