Annons

Annons

Rödbetsbröd fritt från gluten

Det här brödet passar bra till soppor och som lunchbröd med ett rejält pålägg som t.ex. skinka med saltgurka.

Annons
Glutenfritt rödbetsbröd

Rödbetsbröd nyttigt, gott och glutenfritt.

LÄS OCKSÅ: 7 hälsofördelar med att äta rödbetor

1 bröd
2 1/2 dl rismjöl
3 dl hasselnötsmjöl
1 msk fiberhusk
1 1/2 dl solrosfrön
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1/4 tsk salt
2 ägg
1 1/2 dl mandelmjölk
2 rödbetor, skalade och grovt rivna

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt ägg, mandelmjölk och rödbetor. Smörj en brödform som rymmer ca 2 liter och lägg i degen.

Grädda i ugnen ca 25-30 minuter, tills brödet börjar få lite gyllenbrun färg på ytan.  Tag ut brödet och låt det svalna på ett galler.

Av Elisabeth Johansson Foto Wolfgang Kleinschmidt

Fler glutenfria recept hittar du här>>

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons