Annons
Annons

Rödlöksmarmelad

Rödlöksmarmelad är gott som tillbehör till grillat kött, men även till stekt potatis och rotfrukter. Receptet ger två burkar.

Rödlöksmarmelad

Rödlöksmarmelad

2 burkar
4 stycken stora rödlökar
3 msk olivolja
1,2 dl strösocker
1 dl rödvinsvinäger
1/2 tsk salt
5 kryddpepparkorn
1 lagerblad
vatten att späda med

Skiva löken fint och fräs den blank i olja utan att den får färg.

Annons

Tillsätt socker, vinäger, salt, kryddpeppar och lagerblad.
Låt allt koka samman i 30–35 minuter tills det mjuknat och börjar få marmeladkonsistens.
Häll upp på rena burkar och förslut.

Av Bitte E:son Forsberg Foto Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…