Annons
Annons

Rödvinstoddy

ret Runt. Kakor och Orkideer. AV Janet Gustavsson
Kan avnjutas i stället för glögg och värmas försiktigt. Häll upp på fin flaska och gör en vacker julig etikett.
TILL 1 FLASKA:
1 1/2 dl ljust
muscovadosocker
1 1/4 dl vatten
1 kanelstång
5 kryddnejlikor
1 apelsin, skal och saft
1 flaska rödvin, 75 cl
ev 1 dl konjak, okryddat
brännvin eller rom
Blanda samman socker, vatten, kanel, kryddnejlikor och strimlat skal från apelsinen.
Värm till kokpunkten och låt puttra sakta 3 minuter under lock. Låt gärna stå och dra till nästa dag.
Häll i vin, apelsinsaft och ev konjak. Häll upp på fin flaska.

Av Janet Gustavsson
Foto Per Magnus Persson

Annons

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…