Annons

Annons

Rostad grönsakssoppa med vitlöksbröd

Njut av en mustig soppa av rostade grönsaker med knaprigt vitlöksbröd till!

Rostad grönsakssoppa med vitlöksbröd

När man rostar grönsakerna i ugnen får de en rundare och sötare smak. 

4 personer

2 paprikor av olika färg
1 squash
1 gul lök
5 vitlöksklyftor
200 g cocktailtomater
olivolja att ringla över
6–7 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 dl vispgrädde
1 kruka basilika
1 msk pressad citronsaft
salt
Servering:
fetaost
vitlöksbröd, se recept

Annons

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Kärna ur paprikorna och skär dem i stora bitar. Skär squashen i centimetertjocka skivor. Skala och klyfta löken. Skala vitlöksklyftorna. Bred ut paprika, squash, lök, vitlök och cocktailtomater i en långpanna, och ringla olivolja över. Tillaga i mitt i ugnen, ca 20 minuter.
3. Lägg grönsakerna i en gryta och tillsätt 5 dl vatten och buljongtärningar. Låt soppan koka i 10 minuter. Tillsätt basilikablad och mixa soppan. Tillsätt grädden och resterande mängd vatten och låt soppan koka i ytterligare 5–10 minuter. Smaka av med citron och salt. Servera med fetaost och vitlöksbröd

Gilla Året Runt på Facebook

Vitlöksbröd
Sätt ugnen på 250°. Skär 2 små baguetter à 125 g i skivor. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Blanda 2 pressade vitlöksklyftor, 1 dl finhackad bladpersilja och 50 g rumsvarmt smör i en skål. Bred smöret på brödskivorna. Gratinera tills brödskivorna fått färg.

Recept: Kristina Eriksson

Foto: Åsa Dahlgren

Prova också:

Morotssoppa med grillad paprika

Broccoli- och spenatsoppa med ägghalva

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…