Annons

Annons

Primörer med korv och dillpesto

Gott och enkelt recept! Kryddstarka korvar ihop med rostade primörer!

alltienform
4 personer

1 knippe späda morötter
900 g färsk- eller delikatesspotatis
1 squash
1 purjolök
3 msk raps- eller olivolja
flingsalt
20 körsbärstomater, olika färger
6 kryddstarka korvar
smör att steka i
150 g sockerärter
1 knippe rädisor

Annons

Dillpesto:
ca 3-4 dl dill, orepad
3/4 dl raps- eller solrosolja
50 g pinjekärnor
30 riven parmesanost

Tvätta potatis och morötter. Dela morötterna på längden och potatisen i bitar om det behövs.

Skölj squashen och skär i 1 cm tjocka skivor. Ansa purjolöken och skär i 3 cm breda bitar.
Fördela allt på en plåt med bakplåtspapper, ringla över olja och blanda om. Strö över flingsalt.
Rosta mitt i ugnen ca 20-25 minuter. Lägg på tomaterna efter 15 minuter.
Stek korvarna i smöret. Dela i knubbiga bitar. Koka sockerärterna i lättsaltat vatten 1 minut, spola genast av i kallt vatten. Koka rädisorna 1/2 minut, spola genast av i kallt vatten. Halvera eller kvarta rädisorna.
Blanda sockerärter och rädisor med rostade grönsaker och lägg på korven.
Dillpesto: Repa dillen och mixa med lite av oljan. Tillsätt resten av oljan, pinjekärnor och riven parmesanost. Mixa ihop till en krämig pesto, smaka av med lite salt och peppar.
Fördela lite av dillpesto ovanpå korv och primörer, och servera resten i en skål vid sidan om.

Av Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…