Annons

Annons

Rostbiffsdröm

Festfin tårta som passar till alla högtider. Du kan göra hela tårtan dagen innan, men vänta med dekoren till strax före servering. Förvara tårtan övertäckt och svalt.

Rostbiffsdršm

ca 10 bitar
3 runda smörgåstårtbottnar, ca 24 cm i diameter matfett

Fyllning 1:
2 dl creme fraiche
150 g tärnat bacon, knaperstekt
1 1/2 tsk dijonsenap
1/2 dl grovriven gurka

Fyllning 2:
150 g bredbar leverpastej
1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl creme fraiche
2 msk riven pepparrot
1 dl finhackad syltlök
1 knippa persilja

Annons

Garnering:
2 dl creme fraiche
1 dl vispgrädde
1 ask krasse
1/2 liten orange paprika, fintärnad
1 liten röd paprika, fintärnad

Topping:
1/2 valfri melon, klyftad
12–14 skivor rostbiff
1 ask röda och gula körsbärstomater

Bred matfett på 2 av bottnarna. Rör ihop fyllning 1. Bred ena bottnen och lägg på den andra. Rör ihop fyllning 2 och bred på den. Lägg på sista bottnen. Blanda creme fraiche, vispad vispgrädde och klippt krasse. Fördela runt och ovanpå tårtan. Blanda paprikatärningarna och klappa fast dem runt tårtan. Garnera med melon, rostbiff och halverade tomater.

Av Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…