Annons
Annons

Rotfrukts- och lövbiffsgratäng

Lövbiff gratinerad med svamp och rotfrukter smakar gott till färsk pasta.

 

flaskfilegratang

4 personer

Härligt höstig gratäng. Lövbiff har kort tillagningstid så gratinera inte gratängen för länge.

600-700 g valfria rotfrukter, t ex, palsternacka, kålrot och persiljerot
1 purjolök150 g valfri svamp
2 msk smör
500 g strimlad lövbiff

Annons

Sås:
3 dl grädde
1 1/2 msk idealmjöl
140 g riven ädelost
1 msk kalvfond
3 msk finhackade örter
salt
svartpeppar

Garnering:
kryddgrönt

Servera med:
kokt färsk pasta

Sätt ugnen på 225 grader.

Skala och skiva samtliga rotfrukter. Förväll dem lätt i saltat vatten. Tag upp och låt rotfrukterna rinna av.

Strimla purjolöken. Dela svampen i mindre bitar om den är stor. Fräs lök och svamp blanka i smör utan att de får färg.

Placera rotfrukterna i en smord ugnsform med låg kant. Fördela den frästa löken och svampen ovanpå. Strimla lövbiffen i tunt och strö över lökblandningen.

Koka samman grädde, idealmjöl, riven ost, hackade örter och fond i en kastrull. Smaka av med lite salt och peppar. Rör om och låt såsen koka samman i ca 3-4 minuter.

Häll såsen över biffstrimlorna. Gratinera i ugnens mitt i ca 15 minuter. Tag ut och garnera med kryddgrönt.

Servera tillsammans med kokt färsk pasta.

Recept av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

Recept på fler goda gratänger:

Festlig filégratäng

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…