Annons

Annons

Rotfruktsgratäng

Smaskig rotfruktsgratäng full med godsaker.

Rotfruktsgratäng

Fler goda middagstips hittar du här>>

4 personer

Tillagningstiden blir kortare när de skivade rotfrukterna kokas i gräddmjölk.

10 potatisar
4 morötter
2 palsternackor
1 gul lök
4 dl grädde
2 dl mjölk
1 krm svartpeppar
1 tsk mald muskotnöt
100 g ädelost
200 g fetaost
3 msk finhackad persilja +persilja till garnering

Annons

Servering:
rökt skivad skinka eller kassler
sallad
bröd

Sätt ugnen på 200 grader.

Gilla Året Runt på Facebook

Skala rotfrukterna, skär dem i 1/2 cm tjocka skivor och lägg i en kastrull med grädde  mjölk och kryddor. Koka i ca 10 minuter.

Smula sönder osten. Varva med rotfrukter, skivad lök och finhackade persilja i en smord eldfast form.

Tillaga i ugn ca 30 minuter. Rotfrukterna ska bli mjuka och gratängen ha fin färg.

Garnera med persilja och servera med sallad och bröd.

Recept av Bitte Eson Forsberg
Foto Anders Norrsell

Recept: Bjud på en god potatiskaka till köttbiten>>

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…