Annons
Annons

Rullader med bacon och örter

Ett recept men tunna schnitzlar fyllda med knaperstekt bacon, örter och lök. Allt får koka ihop i en gräddig sås. Det kan inte bli så mycket bättre!

rullader

4 personer
800 g tunnskuret fläskkött, t ex skinkschnitzel
2 paket skivat bacon, 140 g
1 purjolök
2 msk finhackad persilja
1 msk färsk timjan
1/2 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
1 krm krossad rosépeppar
3 msk smör

Annons

Sås:
4 dl vatten
3 msk kalvfond
3 dl vispgrädde

Garnering:
kryddgrönt

Servera med:
kokt potatis och kokt sparris

Strimla bacon. Ansa och strimla purjolöken. Stek bacon i smör och tillsätt sedan purjo och örter. Stek vidare ett par minuter.
Lägg ut köttskivorna plant. Banka ut dem om det behövs. Fördela fyllningen på ena kortändan av köttskivan och rulla ihop. Fäst skarven med tandpetare. Krydda med salt, peppar och rosépeppar runt om.
Bryn rulladerna i smör. Tillsätt vatten och fond och låt allt puttra under lock 15-20 minuter. Tillsätt grädde och låt puttra vidare i 15 minuter.
Smaka av med salt och peppar. Garnera med örter vid servering.

Av: Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…