Annons
Annons

Rullader med krämig potatisgratäng

Rätt tillagad lövbiff är riktigt saftigt, mört och smakrikt. Prova vårt läckra recept med fyllningar och tillbehör som livar upp till helgen!

lövbiff

Ajvar är en bra smaksättare till lövbiffen. Tillsammans med sås, gratäng och sallad får du en ljuvlig middag.

4 personer
600 g lövbiff
salt, svartpeppar
150-200 g skivad mozzarellaost
1/2 dl röd pesto
basilika till garnering
250 g körsbärstomater

Potatisgratäng:
10 potatisar, fast sort
1 gul lök
salt, svartpeppar
5 dl mjölk eller grädde
1 1/2 dl riven lagrad ost

Annons

Ajavarsås:
2 dl crème fraiche
1 dl grädde
1 1/2 msk kalvfond
1/2 dl ajvar relish

Potatisgratäng: Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och skiva potatisen tunt. Skala och strimla löken. Varva potatis, lök och kryddor i en smord ugnsform. Häll i mjölk eller grädda. Toppa med riven ost. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40-45 minuter. Täck formen med folie mot slutet av gräddningstiden om gratängen får för mycket färg.

Lägg ut lövbiffen på en skärbräda. Salta och peppra. Lägg bit ost på varje köttbit och klicka på lite pesto. Vik lövbiffen dubbel och fäst med tandpetare. Hetta upp smöret och bryn ca 3 minuter per sida.

Ajvarsås: Koka upp crème fraiche, grädde, fond och ajvar relish, låt puttra ett par minuter.
Lägg upp på ett fat tillsammans med tomaterna. Garnera med basilika. Servera med gratäng och ajvarsås.

Tips! Variera smaken! Potatisgratäng är enkelt att variera. Byt lök till purjolök, blanda i vitlök eller olika goda örter exempelvis.

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrell

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…