Annons
Annons

Rulltårtsbakelse med rabarberkompott

Baka en rulltårta och fyll den med rabarber. Ett recept som ger 10 oemotståndliga små bakverk.

Annons
Rulltårta med rabarberkompott

Baka en saftig rulltårta och servera som en bakelse.

10 bakelser

Botten:
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk kallt vatten

Rabarberkompott:
500 g rabarber
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
lite stött kardemumma

Garnering:
3 dl vispgrädde
hallon
rabarberkompott
syrenblommor

Sätt ugnen på 250 grader.
Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och sikta ner i blandningen i smeten. Tillsätt vattnet och rör om. Fördela smeten i en långpanna med bakplåtspapper, ca 40×30 cm. Lämna ca 2 cm runt om kanten. Grädda mitt i ugnen 5-7 minuter. Vänd upp bottnen på ett sockrat bakplåtspapper. Dra försiktigt av gräddningspappret. Låt sedan svalna, gärna under lite tyngd av en ugnsplåt eller under lätt fuktad duk.

Rabarberkompott: Ansa och skär rabarbern i 1 cm stora bitar. Koka rabarber, socker, vaniljsocker och kardemumma på låg värme ca 15 minuter. Låt svalna.
Bred ut kompotten på bottnen och rulla ihop tårtan från långsidan. Låt tårtan ligga en stund med skarven nedåt. Vispa grädden. Skär upp rejäla stubbar av tårtan och lägg på tallrikar. Klicka på grädde och lite kompott. Garnera med bär, kryddgrönt och lite syrener.

Tips! Om gräddningspappret inte lossnar kan du fukta det med lite vatten.

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

Fler goda recept med rabarber hittar du här>>

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…