Annons

Annons

VM-bagarens tips och recept på lussekatter!

Baka världsmästerskapsbullar! Håkan Johansson, VM-bagare bjuder på ett recept och sina bästa tips.

saffransbullar

VM-bagarens godaste lussekatter!

500 g mjölk
50 g jäst
1250 g vetemjöl
250 g socker
250 g smör
1 st ägg
10 g salt
1 påse saffran

Blanda alla ingredienser i en köksmaskin ca 2 minuter långsamt.

Annons

Öka hastigheten och knåda degen ca 5-6 minuter. Lägg degen i en skål och täck med plast och låt jäsa ca 30 minuter. Dela upp degen i 60 grams bitar och rulla ut lussekatter. Lägg på plåt och låt jäsa ca 1 ½ timme till 2 timmar. Sätt in i ugn på 220 grader och baka i ca 6-7 minuter. Tag ut och pensla med ett ägg.

Bagaren Håkan Johanssons bästa baktips!

– Välj fina råvaror
– Låt det ta sin tid!
– Låt brödet kalljäsa
– Väg alla råvaror
– Pensla saffransbrödet efter gräddningen för att få jämna kanter. Blanda 1 ägg, 2 msk vatten och  1 nypa salt
– Baka lussekatter ljusare än vanligt bröd för att de inte ska bli torra. När du penslar dem med ägg blir de mörkare.

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…