Annons
Annons

Saffransgryta med räkor, lax och blomkålsris

Stenåldersmat för den moderna familjen. Här är en av de maträtter som Annika Sjöö och hennes familj gillar bäst.

Annika Sjöö bjuder på skaldjurssoppa md saffran

4 personer

500 ml krämig kokosmjölk
1/2 g saffran (1 pkt)
2 vitlöksklyftor
300 g varmrökt lax
300 g skalade räkor

Blomkålsris:
2 blomkålshuvuden
havssalt

Blanda kokosmjölken med saffran.
Pressa i vitlöksklyftorna och koka i några minuter.
Blanda ner lax och räkor cirka 1 minut före servering.
Riv blomkålshuvudena grovt och koka med lite havssalt i 3 minuter. Häll av vattnet och servera direkt.

Annons

Recept av Annika Sjöö

Läs mer om Annika Sjöö

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…