Annons

Annons

Saffranskakor med citron och kokos

Här bjuder vi på ett recept på småkakor med saffran, citron och kokos. Smarriga kakor som är ett måste på julens fester!

Annons

saffranskakor med citron och kokos

Även småkakor kan smaksättas med saffran!

ca 24 st
1 kuvert saffran (1/2 g) + 1 tsk strösocker
1 citron, skal + saft (gärna ekologisk)
100 g smör, rumsvarmt
1 1/2 dl strösocker
1 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl kokos

Garnering:
kokos eller strössel

Sätt ugnen på 200°.

Mortla saffran med 1 tsk strösocker. Koka upp citronsaft i en kastrull till det endast är 1 msk kvar. Tillsätt 50 g av smöret och saffran. Låt det smälta under omrörning och ställ åt sidan.

Rör ihop resten av smöret med sockret tills det blir mjukt och fluffigt. Vispa ner ägg och citronsmör och fortsätt vispa ett par minuter. Vänd ner vetemjöl, kokos och citronskal med hjälp av en slickepott och blanda till en jämn smet.

Klicka ut matskedsstora bollar av smeten på en plåt med bakplåtspapper. Tryck ut kakorna lätt och strö över kokos eller strössel. Tryck in det lite lätt i kakorna. Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter.

Recept av Ylva Porsklev
Foto Emma Eriksson

Recept! Baka gott med saffran i jul!

saffransskorpor
Recept: Saffransskorpor

Kolakakor med saffran
Recept: Kolakakor med saffran

Saffransbullar med mandelfyllning
Recept: Saffransbullar med mandelfyllning

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons