Annons

Annons

Saffransrotfrukter

En sallad på julbordet lättar upp den ganska mastiga och feta julmaten. Här bjuder vi på ett recept med saffranskokta rotfrukter. En sallad som både är god och vacker att se på. God Jul!

Annons

sallad till julbordet

Sallad till julbordet!

8 personer
4 morötter
4 palsternackor
5 dl grönsaksbuljong, 1 tärning
1 lagerblad
1 kuvert saffran, 1/2 g
2 apelsiner
2 kryddnejlikor
1 rödlök
2 msk rapsolja
2 dl hackad persilja
salt, peppar

Skala morötter och palsternackor, dela dem i fyra delar på längden.
Koka upp buljongen tillsammans med lagerblad, saffran, saften från 1 apelsin och kryddnejlikor. Lägg i rotfrukterna och låt sjuda tills de är mjuka med lite tuggmotstånd kvar. Ta upp rotfrukterna med hålslev.

Skär rödlök och den andra apelsinen i tunna skivor och lägg ner i buljongen. Låt koka ihop.

Tillsätt rapsolja. Salta och peppra. Häll buljongen över rotfrukterna och strö över persilja.

Recept: Våra favortitköttbullar till jul >>

Recept av Janet Gustavsson
Foto Erik Karlsson

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons