Annons
Annons

Saffransrutor med vit choklad

Bjud på saftiga saffransrutor med glasyr med smak av vit choklad och kokos. Ett recept du inte får missa!

BAKA OCKSÅ:
Baka- Saffranskolakakor
Baka – Saftiga pepparkaksmums

saffransrutor

ca 40 bitar
3 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 pkt saffran, 1/2 g
1 dl vispgrädde
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt

Annons

Glasyr:
1 dl florsocker
2 msk citronsaft
200 g färskost
100 g vit choklad
2 dl kokosflingor
2 färska fikon

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker luftigt. Smält smöret och blanda ner saffran och grädde.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt. Vänd ner i smeten. Blanda ner gräddsmöret och rör till en jämn smet.

Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper, ca 25×35 cm. Grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter. Låt svalna.

Glasyr: Rör samman florsocker, citronsaft och färskost. Smält chokladen i vattenbad och vänd ner i smeten.
Bred glasyren på kakan, strö över kokosflingor och ställ kallt minst 2 timmar.
Skär upp i rutor. Toppa med klyftor av färska fikon.

Av Janet Gustavsson Foto Erik Karlsson

LÄS OCKSÅ:
Baka- Saffranskolakakor
Baka – Saftiga pepparkaksmums

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…