Annons

Annons

Saffransskorpor med choklad och apelsin

Skorpor håller länge och är tacksamma att baka. Receptet är kryddat med saffran, apelsin och choklad.

Saffransskorpor med apelsin och choklad
ca 60 skorpor
1 kuvert saffran, 0,5 g
2 dl strösocker
75 g smör, rumsvarmt
2 ägg
2 apelsiner, rivet skal
100 g mörk choklad
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl russin

Sätt ugnen på 200 grader.

Annons

Stöt saffran med lite av sockret. Rör smör, saffran och socker pösigt. Rör ner äggen, ett i taget, rör mellan varje ägg. Hacka chokladen grovt. Blanda vetemjöl, bakpulver, russin och choklad och rör ner i smeten.
Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och dela i 4 delar. Rulla varje del till 1 1/2 cm tjocka längder, lika långa som plåten. Lägg längderna på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
Sänk värmen till 100 grader och låt skorporna torka vidare ca 40 minuter tills de känns torra och klara.

Av Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…