Annons

Annons

Saftiga havre- och lingonbullar fria från gluten

Annons

Baka glutenfria havre och lingonbullar
ca 15 bullar
5 dl mjölk
50 g jäst
2 msk fiberhusk
2 msk Fibrex
3 dl havregryn, Semper ren havre
1 dl lingonsylt
2 msk rapsolja
ca 10 dl fin glutenfri mjölmix

Topping:
glutenfria havregryn

Värm mjölken till 37 grader. Lös jästen i mjölken. Tillsätt fiberhusk och låt svalna ca 10 minuter. Lägg Fibrex, havregryn, lingonsylt, olja, salt och nästan allt det glutenfria mjölet. Spara lite mjöl till utbakningen.  Arbeta samman degen i en degblandare ca 5 minuter. Låt degen jäsa under plastfolie ca 30 minuter.
Strö lite mjöl på bakbordet och stjälp ut degen. Dela i 15 bitar och forma till bullar och lägg i aluminium- eller briocheformar. Eller direkt på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Pensla bullarna med vatten och strö på havregryn. Grädda mitt i ugnen 10–12 minuter. Låt svalna på galler.

Foto S. Dregert

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons