Annons
Annons

Salamifylld kycklingfilé med sötpotatis- och pumpasallad

Kycklingfilé är tacksamt att fylla och förvandlas genast till en festrätt. Både sötpotatis och butternut squash, som ibland i Sverige också kallas för matpumpa, är gott tillsammans med potatis.

Salamifylld kycklingfilé

4 personer

4 kycklingfiléer
8 salamiskivor
4 msk vitlöksost
salt, peppar
smör

SÖTPOTATISSALLAD MED MATPUMPA:
1 kg delikatesspotatis
3 stora sötpotatisar
1 matpumpa/butternut
squash
2 msk olivolja
salt, peppar

Annons

MANGODRESSING:
2 dl mangotärningar
3 msk vatten
1 msk rödvinsvinäger
2 msk olivolja
salt, peppar

SERVERING:
persilja
sockerärter

Sätt ugnen på 225 grader.
Skär ett snitt längs med sidan på kycklingfiléerna. Bred ut ost­ en i snittet och stoppa i salami­ skivorna. Stäng filéerna och fäst ev. med tandpetare. Salta och peppra runt om.
Stek kycklingen i smör så att den får fin färg. Flytta över till en ugnsform och stek mitt i ugn­en i 22 minuter. Ta ut och gar­nera med örter och servera.

Sätpoatissallad: Sätt ugnen på 225 grader. Dela potatisen i mindre bitar. Skala, kärna ur och dela squashen i mindre bitar. Lägg allt på en plåt med bakplåts­papper och ringla över olivolja. Stek i ugnen  25-–30 minuter. Salta och peppra

Mangodressing: Mixa samman mango med vatten, vinäger och olja i en li­ten mixer. Smaka av med salt och peppar.

Av: Bitte E:son ForsbergFoto: Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…