Annons

Annons

Salamifyllda kycklingfiléer

Kycklingfiléerna marineras, fylls med salami och squash och serveras med rostad snackpaprika. Ett recept du inte får missa!

Salamifyllda kycklingfilŽer

4 personer:

4 kycklingfiléer
salt, peppar

Marinad:
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta i tunna skivor
2 msk finhackad persilja

Fyllning:
1 liten squash
2 tomater
12–16 tunna skivor salami

Tillbehör:
4 snackpaprikor
8 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
salt, peppar

Annons

Blanda ingredienserna till marinaden. Skär ett längsgående snitt i kycklingfiléerna, så att det bli en ficka i varje filé. Salta och peppra. Vänd kycklingfiléerna i marinaden, täck med plastfolie och låt stå i kylskåp 2–3 timmar, gärna över natten. Sätt ugnen på 225 grader.
Ansa och skär squashen i tunna skivor. Skiva tomaterna. Fördela grönsakerna och salamin i kycklingfickorna och lägg dem i en långpanna. Fäst med tandpetare. Lägg paprikan, skuren i bitar, och vitlöksskivorna runtom. Ringla över olivolja. Salta och peppra. Stick en termometer i en filé. Stek kycklingen mitt i ugnen ca 15 minuter, till en innertemperatur på ca 70 grader. Vänd paprikan 2–3 gånger under stektiden.

Av Lena Söderström Foto: Ulrika Pousette

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…