Annons

Annons

Salamifyllda lövbiffsrullader

Ett recept på smakrika rullader av lövbiff fyllda med salami och soltorkade tomater, vilken festmåltid!

lovbiffsrullader

Goda rullader fixar du snabbt med hjälp av lövbiff, salamiskivor och soltorkade tomater.

4 personer
8 lövbiffar
salt, svartpeppar
10–12 skivor valfri salami
12 soltorkade tomater i olja
1 1/2 dl riven lagrad ost
smör att steka i
ca 3 dl vatten

Sås:
2 dl steksky
2 msk kalvfond
3 dl vispgrädde
2 msk majsstärkelse
2 tsk kinesisk soja
salt, svartpeppar
2 msk finhackad persilja

Annons

Servera med:
klyftpotatis
sugar snaps

Salta och peppra köttet. Lägg på salami, soltorkade tomater och riven ost. Rulla ihop från kortsidan och fäst skarven med tandpetare.

Bryn rulladerna runt om i smör tills de får fin färg. Tillsätt vatten och koka klart under lock ca 15 minuter. Ta upp rulladerna och håll dem varma.

Sila skyn och blanda med fond och grädde. Koka upp och red av med majsstärkelse utrört i lite vatten. Smaka av med salt, peppar och persilja.
Lägg ner rulladerna igen. Servera med klyftpotatis och sugar snaps.

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…