Annons

Annons

Sallad med julens smaker

Bjud på en fräsch sallad till julbordet. Vi har fyllt vår salladskål med rödbetor, rödkål, äpple och feta ost – mums!

Annons

Rödbetssallad till julbordet

Fräsch sallad till julbordet

8 personer
500 g rödbetor
2 röda äpplen
2 morötter
5 dl strimlad rödkål
1 granatäpple, kärnorna
200 g fetaost, tärnad

Vinägrett:
2 msk vitvinsvinäger
4 msk rapsolja
salt, peppar

Koka rödbetorna i lättsaltat vatten tills de är mjuka, men har lite tuggmotstånd kvar. Skala och skär i tärningar, ca 1×1 cm stora.

Skär äpplena i klyftor, skala och skiva morötterna och blanda med rödbetstärningar och rödkål. Vänd ner granatäppelkärnor och tärnad fetaost.

Rör samman ingredienserna till vinägretten och ringla över salladen.

RECEPT: Sill – julen godaste inläggningar >>

Recept av Janet Gustavsson
Foto Erik Karlsson

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons