Annons

Annons

Sallad med varmrökt lax och citronett

Bjud på sommarens godaste sallad med
 färgglada grönsaker, varmrökt lax och
 en fräsch citron-vinägrett.

Sallad med varmrökt lax och citrondressing

4 personer
1 knippe små morötter
250 g grön sparris
150 g sugar snaps
1 litet blomkålshuvud
1 knippe rädisor
10–12 färskpotatisar, kokta
300 g varmrökt lax
Garnering:
1 ask krasse
1/2 dl grovt hackad dill
Servering:
citronett, se recept

Annons

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Ansa morötterna. Dela stora
morötter och koka dem i lättsaltat vatten, 5–10 minuter beroende på storlek. Känn med sticka.
3. Bryt bort och kasta nedersta delen på sparrisen. Koka sparrisen i lättsaltat vatten, ca 3 minuter. Spola av 
i kallt vatten och låt rinna av.
4. Ansa sugar snapsen och koka dem i lättsaltat vatten, ca 1 minut. Spola i kallt vatten.
5. Ansa blomkålen och dela i små buketter. Koka blomkålsbuketterna 
i lättsaltat vatten, 3–5 minuter.
6. Ansa rädisorna och koka dem, 30 sekunder. Spola dem i kallt 
vatten och låt rinna av.
7. Lägg upp morötter, sparris, sugar snaps, blomkål, delade rädisor och potatisen i bitar på ett stort fat. 
Dela laxen i lagom stora bitar 
och lägg på fatet. Ringla över
 lite citrondressing och servera resten 
bredvid. Strö på dill och klippt 
krasse.

Citron-vinägrett
Blanda ½ dl pressad citronsaft, 1½ tsk strösocker, ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar. Vispa ner ½ dl olivolja.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…