Annons

Annons

Sallad med sparris och varmrökt lax

Varmrökt lax 
i en fräsch sallad med sugar snaps, rädisor och sparris. Servera med en krämig dressing smak
satt med dill!

Sallad med varmrökt lax och sparris recept

Sallad med varmrökt lax och sparris – recept

4 personer

400 g varmrökt lax
800 g färskpotatis
1 knippe grön sparris
100 g sugar snaps
1 knippe rädisor
65 g babyspenat
Dressing:
100 g smör
2 äggulor
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk fransk senap
½ dl neutral olja
ca 4 msk färskriven pepparrot
2 msk finhackad dill
Garnering:
dill

Annons

1. Tvätta och koka potatisen. 
Häll av vattnet och låt potatisen ånga torr.
2. Ansa sparrisen och bryt av 
basen. Koka resten i lättsaltat
vatten, ca 3 minuter. Skölj i kallt vatten och dela sparrisen i mindre bitar. Ansa sugar snapsen och koka dem i lättsaltat vatten, ca 1 minut. Skölj av i kallt vatten och dela i bitar.
3. Ansa, tvätta och dela rädisorna i mindre bitar.
4. Dressing: Smält smöret och låt bli brynt under omrörning. Vispa samman äggulor, vinäger och senap i en bunke. Tillsätt oljan i en tunn stråle under fortsatt vispning. Tillsätt det brynta smöret i en tunn stråle under konstant vispning; se till att bottensatsen inte kommer med. Smaka av med riven pepparrot och dill.
5. Blanda potatis, sparris, sugar snaps, rädisor och spenat. Lägg på laxen, delad i bitar. Klipp över lite dill och servera salladen tillsammans med dressingen.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Ugnsbakad lax med kokosgrädde och ingefära

Smörgåstårta med varmrökt lax

Honungsstekt lax med senapsdressad morotssallad

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…