Annons
Annons

Salsiccialasagne med citronsmak

Lasagne till middag är en klassiker. Här bjuder vi på en lasagne med färsk salsiccia, ett riktigt mumsigt recept!

lasagne

Recept på fler goda middagstips hittar du här>>

4 personer

Salsiccian ska vara färsk. Leta i lite större livsmedelsbutiker.
1 stor paprika
lite olivolja
200 g färska lasagneplattor

Tomatsås:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
olivolja att steka i
7 dl krossade tomater
1 dl tomatpuré
1 dl vatten
2 tsk Herbes de Provence, finns av märket Santa Maria
salt, peppar
300 g färsk salsiccia
1/2 citron, skalet

Annons

Crème fraichesås:
4 dl crème fraiche, lätt eller vanlig
1 1/2 dl riven lagrad ost
salt, peppar

Garnering:
färsk timjan eller oregano

Sätt ugnen på 250 grader.
Kärna ur och dela paprikan i 4-5 bitar. Pensla skalet med lite olivolja och lägg bitarna med den kupade sidan upp i en smord ugnsfast form. Baka i ugnens mitt ca 15 minuter eller tills skalet fått mycket färg. Låt paprikabitarna svalna något och ta sedan bort skalet med händerna. Skär paprikan i bitar.

Sänk ugnen till 225 grader.
Hacka löken och pressa vitlöken. Fräs all lök i olivolja i en stor stekpanna. Löken ska bli mjuk och glansig. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, vatten och Herbes de Provence. Låt tomatsåsen koka ihop i 15 minuter. Salta och peppra.

Skär snitt i salsiccian och ta ur innehållet, stek det i en annan stekpanna. Tillsätt salsiccian till tomatsåsen. Rör ner finrivet citronskal.

Blanda crème fraiche, riven ost, salt och peppar i en bunke. Varva tomatsås, lasagneplattor, paprika och crème fraichesås i en smord ugnsform eller i 4 portionsformar. Eventuellt behövs inte alla lasagneplattor.

Gratinera i ugnens mitt 20-25 minuter. Lasagneplattorna ska vara mjuka. Garnera och servera med en sallad.

Tips! Om du inte hittar Herbes de Provence, ta motsvarande mängd av andra torkade örtkryddor. Stöt dem gärna i en mortel.

Recept av Kristina Eriksson
Foto Åsa Dahlgren

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…