Annons
Annons

Saltrostad potatis- och gulbetor med örtolja

Recept på det perfekta tillbehöret. Sötman från gulbetorna och den goda smaken från örtoljan gör den här potatisen underbar.

potatissallad

En härligt grön örtig olja gör den rostade potatisen underbart god.

6 personer
1 kg färsk potatis eller delikatesspotatis
4-6 gulbetor
1/2 dl olivolja
2 tsk flingsalt

Örtolja:
3 1/2 dl repade blandade olika örter ex: persilja, koriander, basilika, timjan, dill
2 vitlöksklyftor, hackade
1 1/2 dl olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 citron, rivet skal

Annons

Garnering:
kryddgrönt
citronrasp

Sätt ugnen på 225 grader.
Tvätta och dela potatisen. Skala och klyfta gulbetorna. Lägg potatis och gulbetor på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och salta, vänd om. Rosta i ugnens mitt i ca 25-30 minuter.
Mixa ihop örtoljan i stavmixer. Blanda potatisen med örtoljan och garnera med kryddgrönt och citronrasp.

Tips! Du kan byta örter efter smak och tillfälle. Det går åt mycket örter, men snåla inte, det behövs för att få en riktigt god olja med fin grön färg. Om du vill kan du spara lite och servera som tillbehör.

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…