Annons
Annons

Salviakryddad lasagne

Det finns en dag för det mesta. Den 29 juli är det Lasagnens dag och det firar vi genom att bjuda på den här läckra lasagnen med smak av salvia.

Salviakryddad lasagne

Salviakryddad lasagne

4 personer:
2 schalottenlökar
1 msk olivolja
400 g kalvfärs eller blandfärs
1 pressad vitlöksklyfta
10 salviablad
200 g krossad tomat
12 lasagneplattor

OSTSÅS:
1 dl vitt vin
5 dl matlagningsgrädde
150 g mozzarella, riven
12 körsbärstomater

Annons

DEKORATION:
persilja

Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och finhacka schalottenlöken, låt den bli glansig i olivoljan. Tillsätt färsen och brynt den runt om. Tillsätt vitlök och salvia. Rör i tomatkross och låt puttra 10 minuter. Salta och peppra.
Koka upp vin och matlagningsgrädde och rör i mozzarellan. Häll lite av såsen i botten på en ugnsfast form. Lägg på pastaplattor, sedan köttfärssås och fortsätt varva så. Avsluta med ostsås, strö över halverade körsbärstomater och ställ in i ugn ca 35 minuter.
Strö över hackad persilja och servera.

Recept Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson

LÄS OCKSÅ
Öppen glutenfri lasagne med gräddig tomatsås

Smarrig svamplasagne

Fisk- och skaldjurslasagne

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…