Annons

Annons

Senapsdressade kycklingfiléer

En maträtt som gör sig bra på buffébordet. Senap och kapris är riktiga smakkompisar och gör rätten till en given succé på festen .

kycklingfilé

Senapsdressade kycklingfiléer, vilken festmat!bjudmat

4 personer

4–5 kycklingfiléer
salt, svartpeppar
1 tsk krossad rosépeppar
2 msk smör

Senapssås:
3 msk fransk senap
1 dl rapsolja
3 msk vatten
3 msk klippt gräslök
1/2 ask klippt krasse
3 msk kapris

Garnering:
några gräslöksstrån
5–10 rädisor, kvartade

Putsa kycklingen och salta och peppra runt om.

Annons

Bryn kycklingen i smöret.

Sätt ugnen på 200 grader.

Flytta över kycklingen i en ugnsform och stek vidare ca 20 minuter i ugnen tills innertemperaturen är 72 grader. Låt svalna. Skiva köttet och lägg upp på ett generöst fat.

Senapssås: Mät upp senapen i en skål. Tillsätt oljan i en tunn stråle under vispning. Tillsätt vatten, gräslök, krasse och kapris och rör om. Ringla sås över kycklingen. Strö över gräslök och rädisor.

Recept på en passande potatissallad>>

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…