Annons

Annons

Senapslax på grönsaksbädd

Senap, apelsiner och kapris ger smak åt denna ugnsbakade lax, en lite otippad recept med en spännande kombination.

Här hittar du fler läckra recept med lax

apelsinlax
6 personer
ca 1,2 kg hel laxsida med skinn
1 tsk salt
2 krm stött svartpeppar
2 krm stött rosépeppar
2 msk dijonsenap
1 apelsin, skivad
2 msk kapris

Garnering:
kapris
apelsiner
dillvippor
kokta bönor, gärna olika sorter

Annons

Servering:
ugnsrostade rotfrukter
smält smör

Sätt ugnen på 225 grader.
Putsa laxen och lägg i en långpanna med bakplåtspapper. Krydda med salt och pepparsorterna. Pensla på senap, lägg på apelsinskivor och strö över kapris.
Sätt i en kökstermometer i laxen och ställ in mitt i ugnen. Laxen är klar när temperaturen är ca 55 grader.
Lägg upp kokta bönor på ett fat och lägg laxen ovanpå. Garnera med dill och eventuellt mer apelsin och kapris om det behövs.
Ät fisken med ugnsrostade rotfrukter, t ex potatis, morötter, palsternackor och persiljerötter. Servera smält smör till.

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

Här hittar du fler läckra recept med lax

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…