Annons

Annons

Strömmings- och kaviarlåda

En läcker sillåda att servera på buffébordet.

 

Kan serveras både varm och kall.

Strömmings- och kaviarlåda

ca 8 buffépotioner


600 g sillfiléer
3 msk Kalles kaviar
3 msk hackad dill
2 msk ströbröd
1 msk smör
2 dl matlagningsgrädde

Äggröra:
3 hårdkokta ägg
3 kokta potatisar
1 burk ansjovisfiléer
2 msk hackad gräslök
1/2 dl gräddfil

Annons

Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg sillfiléerna med skinnsidan neråt, bred på kaviar och strö över hackad dill. Rulla samman och lägg som ekrar i en rund form. Strö över ströbröd och klicka över smöret. Häll på grädden och ställ in i ugn ca 20 minuter.

Tärna ägg och potatis fint, blanda med ansjovisfiléerna skurna i bitar och hackad gräslök och gräddfil. Lägg i en driva på mitten av formen.

Av Janet Gustavsson Foto Erik Karlsson

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…