Annons

Annons

Läcker skagenpaj

Det sägs att vi äter även med ögonen...

Annons
Skagenpaj

Skagenpaj

4 personer

Pajskal:
3 dl vetemjöl
125 g smör
1 dl hackad dill
2 msk vatten, iskallt

Fyllning:
3 dl lätt crème fraiche
3 msk grovt riven pepparrot
2 kokta ägg, hackade
2 msk hackad dill
2 msk hackad gräslök
1 kg räkor, oskalade
salladsblad

Garnering:
några räkor
200 g rökt lax, i skivor
1 citron, i klyftor
dill
gräslök

Sätt ugnen på 225 grader.

Pajskal: Mixa ingredienserna till pajdegen. Tryck ut den i en pajform och låt stå kallt 30 minuter. Klä kanten med folie så att degen hålls på plats. Baka pajdegen 10–15 minuter.

Fyllning: Blanda crème fraiche, riven pepparrot, kokt ägg, dill och gräslök. Skala räkorna och blanda ner de flesta i röran, spara några till dekoration.
Lägg salladsbladen i botten av pajskalet (se bild). Lägg röran i pajskalet och dekorera med resterande räkor, laxrosor och klyftor av citron, några kvistar dill och lite gräslök.

Recept av Janet Gustavsson
Foto Erik Karlsson

Fler goda och festliga recept:

Räkgratinerade fiskrullader

Räkcheesecake

Paj med kräftstjärtssallad och romkräm

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons