Annons

Annons

Skink- och gorgonzolafyllda lövbiffar

Bästa bjudmaten! Laga goda rullader av nötkött fyllda med ost och skinka. Servera med ugnsrostade rotfrukter, mums!

Annons

 

Lövbiffsrullader med ost och ugnsrostade rotsaker

4 personer
500 g lövbiff
salt, svartpeppar
4 skivor rökt skinka
150 g gorgonzolaost

Örtsmör:
100 g smör, rumsvarmt
1/2 dl finhackad persilja

Rostade rotfrukter:
6 potatisar
3 morötter
2 palsternackor
10 steklökar
1/2 dl finhackade valfria örter
3 msk olivolja

Krydda köttet med salt och peppar. Lägg en skinkskiva på varje lövbiff och klicka på gorgonzolaost.

Vik ihop som en börs och stek köttet på båda sidor i en stekpanna med smör.

Rotfrukter: Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatis, morötter och palsternackor. Dela i mindre tärningar. Skala och dela lökarna om de är stora. Lägg lök och rotfrukter på en plåt med bakplåtspapper. Strö över örter och ringla över olja. Vänd runt. Rosta mitt i ugnen ca 35 minuter. Rör om då och då.

Örtsmör: Rör ihop smör och persilja och smaka av med lite salt och peppar.

Recept: Godaste kryddsmören

Servera lövbiffarna med rostade rotfrukter och persiljesmör.

Lyckas med lövbiff

Banka ut köttet med en köttklubba, botten på en flaska eller med knuten näve. Lägg lite plastfolie på köttet innan, så fastnar inte köttklubban i köttet. Stek köttet hastigt i het panna, ca 1/2 minut per sida. Annars blir köttet torrt och segt. Använd gärna en blandning av smör och olja när du steker. Då får du en fin smörsmak och bra yta på köttet. Ta inte för mycket fett att köttet kokar i det, då får man inte rätt stekyta.

Recept: Behöver du inspiration? – titta in i vår receptbank >>

Recept av Bitte Eson Forsberg
Foto Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons