Annons

Annons

Skink- och squashpaj med fetaost

Ett läckert recept till både vardag och fest!

Annons

Skink- och squashpaj med fetaost

Recept: Massor av goda matiga pajer

4 personer
3 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten

Fyllning:
1 liten purjolök
100 g strimlad skinka, kokt, rökt eller kallrökt
2 msk smör
150 g tärnad fetaost
1 squash

Äggstanning:
3 ägg
2 dl vispgrädde
2 dl kesella
2 msk finhackad basilika
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Garnering:
8 skivor parmaskinka eller kallrökt svensk skinka
basilika

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg, gärna i matberedare. Låt vila i kylen ca 10 minuter.
Tryck eller kavla ut degen i en smord pajform ca 24 cm i diameter. Nagga pajskalet med en gaffel. Förgrädda ca 10 minuter.
Strimla purjolöken. Fräs löken blank och smidig utan att den tar färg. Tillsätt skinkstrimlor och låt allt bli varmt.
Fördela blandningen i pajskalet med fetaosttärningar. Skiva zucchinin med osthyvel.
Vispa ihop stanningen och häll över fyllningen. Peta med en gaffel så att den rinner ner mellan fyllningen.
Lägg zucchiniskivor runt pajens kant. Gratinera i ca 35 minuter, täck pajen med folie om den får för mycket färg. Känn med sticka så att pajen har stannat. Garnera.

Av Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell

Recept: Massor av goda matiga pajer

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons