Annons

Annons

Skinkpaj med rostad paprika

Paj går fort att göra, bara gräddningen tar lite tid. Gör degen i förväg, ställ den kallt, ta sedan fram den och fyll med något gott du har hemma. Vispa ihop äggstanning och grädda. På några minuter har du en ljuvligt doftande och mättande rätt!

 

Skinkpaj

Skinkpaj med rostad paprika.

Paj med rostade paprikor, vi har gjort våra paprikor själva, men det finns färdigrostade att köpa om du vill förkorta tilllagningstiden.

4 personer
3 dl vetemjöl
150 g smör eller margarin
2 msk kallt vatten

Annons

Fyllning:
2 paprikor, gärna röda och orange
200 g parmaskinka eller annan skinka

Äggstanning:
3 dl vispgrädde
4 ägg
3 msk röd pesto (finns färdig)
2 dl riven lagrad ost
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Gilla Året Runt på Facebook

Garnering:
kryddgrönt

Blanda samman vetemjöl och matfett, gärna i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta samman till en degboll. Svep in i plastfolie och låt vila i kylen ca 20 minuter.

Sätt ugnen på 250 grader. Kärna ur och dela paprikorna i breda bitar. Fördela dessa på bakpappersklädd plåt och rosta under grillelementet i ugnen. När skalen börjar bli svarta och bubbliga, tag ut paprikorna, placera i en plastpåse och låt ligga och svalna.

Sänk ugnsvärmen till 225 grader. Smörj en pajform ca 24 cm i diameter. Kavla eller tryck ut degen, nagga med gaffel. Förgrädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Ta fram paprikabitarna och dra av skalet. Fördela skinka och paprikabitar i det förgräddade skalet.

Blanda samman äggstanningen och häll över, peta med en gaffel så att stanningen rinner ner ordentligt. Grädda mitt i ugnen 35–40 minuter eller till dess att pajen fått fin färg och har stannat. Ta ut och garnera.

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…