Annons

Annons

Skurna pepparkakor med mandel

Förvara pepparkakorna i burk med tättslutande lock så håller de hela julen.

Skurna pepparkakor

ca 100 pepparkakor
200 g smör eller margarin
1 1/2 dl sirap
2 1/2 dl strösocker
1 msk mald kanel
1/2 tsk mald kryddnejlika
1/2 tsk mald ingefära
1/2 tsk mald kardemumma
1/2 tsk malda pomeransskal
7-7 1/2 dl vetemjöl
3/4 g bikarbonat
50 g skalad och finhackad
mandel

Annons

Smält sirap, smör och socker på svag värme i en kastrull. Ta av och låt svalna.
Blanda samman mjöl, bikarbonat och kryddor tillsammans med hackad mandel.
Arbeta ner i smörblandningen. Knåda degen.
Forma 2 rullar, ca 5 cm i diameter. Slå in rullarna i plastfilm och låt vila i kylen över natten.

Sätt ugnen på 200 grader.
Ta fram och skär i tunna skivor och grädda på plåt i ca 7 minuter.

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ:
Baka de godaste pepparkakskolasnitten
Baka – pepparkakskolasnitt

Pepparkakscheesecake med vit choklad
Bjud på pepparkakscheesecake

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…