Annons

Annons

Smakrik potatiskaka

Potatiskaka är ett festligt sätt att servera potatis. Testa det här receptet med kapris och citron.

potatiskaka
4 personer:
500 g potatis
1 msk olivolja
1 1/2 dl hackad salladslök
1 msk avrunnen kapris
1 dl lätt crème fraiche
1 msk färskpressad citronsaft
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk flingsalt
1/2 tsk nymald svartpeppar
3 1/2 dl riven smakrik ost

Annons

Sätt ugnen på 175 grader. Skala och skiva potatisen tunt.
Smörj en ugnsfast form med olivoljan. Lägg ett lager potatisskivor i botten av formen så att de överlappar varandra. Strö över salladslök och kapris.
Blanda crème fraiche och färskpressad citronsaft i en skål. Pressa ner vitlöken. Krydda med salt och peppar.
Bred ett tunt lager av blandningen över potatisen och strö över lite ost. Upprepa på samma sätt tills ingredienserna är slut. Det bör bli 4 lager. Avsluta med riven ost.
Ugnsbaka ca 45 minuter, tills potatisen är genomstekt och blivit gyllene. Skär potatiskakan i portionsbitar och servera.

Av Anncatrin Rosenvist Foto Ragnar Omarsson

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…