Annons

Annons

Smakrika enchiladas – perfekt schlagermiddag!

Ett snabblagat och gott recept.

Enchiladas

4 personer
6 tortillabröd

Fyllning:
1 gul lök
500 g köttfärs
2 msk smör
1 påse tacokrydda
1 dl vatten
2 dl krossade tomater
200 g färskost
1/2 röd chilifrukt

Topping:
1 1/2–2 dl crème fraiche
2 dl valfri chunky tomatsalsa
(finns i texmexhyllan i affären)
1 1/2–2 dl riven lagrad ost

Annons

Garnering:
kryddgrönt

SERVERA MED:
sallad

Sätt ugnen på 225 grader.
Finhacka löken.

Bryn färsen i smör. Rör ner löken och låt den fräsa med några minuter. Strö över tacokrydda och späd med vatten och krossade tomater. Kärna ur och finhacka chili­frukten, vänd ner i blandningen.  Låt koka i 6–7 minuter. Rör ner hälften av färskosten. Fördela färsröran på tortillan och rulla ihop. Placera rullarna med skarven nedåt i en smord ugnsform. Blanda resterande mängd färskost med crème fraiche och salsa. Klicka över rullarna. Spara resten av såsen till ser­vering. Strö över riven ost och gratinera i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Garnera med kryddgrönt och servera salsasåsen och grön­ sallad.

Av Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell

Fler goda middagsrecept!
Kantarellrisotto med citronlax
Wokad biff på minuten
Tagliatelle med lammfärsbullar

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…