Annons

Annons

Smakrika enchiladas – perfekt schlagermiddag!

Ett snabblagat och gott recept.

Enchiladas

4 personer
6 tortillabröd

Fyllning:
1 gul lök
500 g köttfärs
2 msk smör
1 påse tacokrydda
1 dl vatten
2 dl krossade tomater
200 g färskost
1/2 röd chilifrukt

Topping:
1 1/2–2 dl crème fraiche
2 dl valfri chunky tomatsalsa
(finns i texmexhyllan i affären)
1 1/2–2 dl riven lagrad ost

Annons

Garnering:
kryddgrönt

SERVERA MED:
sallad

Sätt ugnen på 225 grader.
Finhacka löken. Bryn färsen i smör. Rör ner löken och låt den fräsa med några minuter. Strö över tacokrydda och späd med vatten och krossade tomater. Kärna ur och finhacka chili­frukten, vänd ner i blandningen.  Låt koka i 6–7 minuter. Rör ner hälften av färskosten. Fördela färsröran på tortillan och rulla ihop. Placera rullarna med skarven nedåt i en smord ugnsform. Blanda resterande mängd färskost med crème fraiche och salsa. Klicka över rullarna. Spara resten av såsen till ser­vering. Strö över riven ost och gratinera i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Garnera med kryddgrönt och servera salsasåsen och grön­ sallad.

Av Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell

Fler goda middagsrecept!
Kantarellrisotto med citronlax
Wokad biff på minuten
Tagliatelle med lammfärsbullar

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…