Annons

Annons

Smarrig sparrispaj med parmesen

Laga en frasig sparrispaj med smak vitlök och parmesan!

Sparrispaj

10–12 bitar

Pajdeg:
3 dl grahamsmjöl
125 g smör
2 msk iskallt vatten
Fyllning:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
3 ägg
3 dl vispgrädde
150 g ost, riven
150 g grön sparris
Garnering:
100 g grön sparris
75 g parmesan, grovriven
krasse

Annons

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Pajdeg: Mixa samman alla ingredienserna i en mixer. Tryck ut degen i en 
pajform och låt stå kallt, 30 minuter.
3. Skala och finhacka lök och vitlök.
Stek löken mjuk i smör i en kastrull.
4. Rör ihop ägg och grädde. Tillsätt löken och den rivna osten. Häll fyllningen i paj-
formen.
5. Bryt av den nedre delen av sparrisen och kasta. Förväll sparrisen i lättsaltat vatten, ca 5 minuter. Fördela sparrisen i formen och grädda pajen i ugnen, ca 30 minuter.
6. Förväll sparrisen till garneringen och 
lägg ovanpå pajen vid servering. Strö
över parmesan och klippt krasse.

Recept: Janet Gustavsson.

Foto: Erik Karlsson.

Prova också:

Sallad med sparris och varmrökt lax

Primörgratäng 
med sparris och dillpesto

Kycklingpaj med spenat

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…