Annons

Annons

Smördegspajer med saffran och tomat

Läckra minipajer som passar perfekt som festmat.

Minipajer
12-14 stycken
1 pkt färdig smördeg, kyld
1 ägg

Fyllning:
12 körsbärstomater
3 msk finhackad basilika

Äggstanning:
2 dl gräddfil
1 kuvert saffran à 1/2 gram
4 äggulor
1 dl riven ost, lagrad

Sätt ugnen på 225 grader.
Dela smördegen i 12-14 lika stora bitar, ca 8×8 cm. Lägg dem i muffinsformar, gärna på en muffinsplåt.
Pensla smördegen med ett uppvispat ägg.
Halvera eller kvarta tomaterna och fördela i formarna, strö över basilikan.

Annons

Äggstanning: Vispa grädde, saffran och äggulor tillsammans med halva mängden ost. Häll äggstanningen i formarna.
Toppa med resterande mängd ost.
Grädda mitt i ugnen 20 minuter eller tills äggstanningen har stannat helt och pajerna fått fin färg.

Av: Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell

Här hittar du fler recept på goda pajer

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…