Annons
Annons

Smördegspaj med sparris och krasse

Tillaga en spröd och god smördegspaj fylld med sparris och spenat. Pajen kan ätas både var och kall. Bästa bjudmaten som passar bra på buffén.

sparrispaj

Gott med spröd smördegspaj med sparris, parmesanost och klippt krasse.

6 personer (buffé)
1 kyld smördeg
2 buntar grön sparris
1 msk olivolja
3 dl grädde
11 ägg
salt, svartpeppar
50 g färsk spenat
1 ask krasse
40 g parmesanost, hyvlad

Garnering:
klippt krasse
krusig persilja

Annons

Sätt ugnen på 175 grader.
Bryt eller skär bort det nedersta på sparrisen. Koka stjälkarna i lättsaltat vatten ca 2 minuter. Spola av i kallt vatten och torka dem.

Rulla ut smördegen i en form, ca 20×30 cm, med bakplåtspapper. Nagga med gaffel och pensla med 1 uppvispat ägg.  Vispa ihop grädde, 10 ägg samt kryddor och klippt krasse. Skölj spenaten och rör ner den. Häll smeten i pajskalet.

Lägg på sparrisen och grädda mitt i ugnen ca 30 minuter tills pajen har stannat. Strö över parmesanost efter halva gräddningstiden. Garnera.

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…