Annons

Annons

Smördegsrutor 
med parmaskinka

Med en förpackning smördeg, lite spenat, skinka och ost har du snabbt och lätt fixat en läcker liten förrätt eller tilltugg på buffébordet!

Smördegsrutor 
med parmaskinka

8 stycken

8 torkade aprikoser
1 pkt smördeg, ca 400 g
1 ägg
200 g chèvre (getost)
1 näve färsk spenat
1 msk balsamvinäger
30 g pinjekärnor
8 skivor parmaskinka

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Blötlägg aprikoserna i 15 minuter. Dela smördegsplattorna i 8 kvadrater. Vik upp en liten kant runt om och tryck till med en gaffel. Lägg smördegsrutorna på plåtar med 
bakplåtspapper. Pensla kanten
med uppvispat ägg.
3. Lägg en bit getost mitt på varje 
ruta. Hacka spenaten och strö den över osten. Dela aprikoserna på
 mitten och fördela på rutorna. Ringla över balsamvinäger. Tillaga i ugnen, ca 15 minuter.
4. Rosta pinjekärnorna i torr stekpanna. Lägg rullad parmaskinka på rutorna och strö över pinjekärnor.

Annons

Recept: Janet Gustavsson
Foto: Pontus Ferneman

Prova också:

Smördegspizza med kantareller

Minipajer med ädelost och spenat

Pestosnurror

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…