Annons

Annons

Smulpaj i glas
 med hallon

Så enkel dessert med smulpaj i glas! Här med smak av vanilj, hallon och lemon curd.

Smulpaj i glas med hallon recept

Smulpaj i glas med hallon

6 personer

Pajsmulor:
125 g smör eller margarin
1 dl strösocker eller rörsocker
2 ½ dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker

Fyllning:
250 g kesella vanilj
1 dl lemon curd
250 g hallon

Annons

Garnering:
hallon
ev citronmeliss eller myntablad


1. Sätt ugnen på 175°.
2. Pajsmulor: Dela matfettet i
 tärningar. Blanda det med övriga 
ingredienser i en bunke. Låt vila övertäckt i frysen, ca 30 minuter.
3. Fördela smulorna i en bakplåtspappersklädd långpanna och grädda mitt i ugnen, 12–15 minuter. Vänd smulorna efter halva tiden. Ta ut
 och låt dem svalna.
4. Blanda kesella och lemon curd. Placera lite pajsmulor i botten på serveringsglasen. Varva hallon, kesellablandning och smulor i
glasen. Avsluta med hallon och
 strö över lite smulor.
5. Garnera med kryddgrönt och
 servera.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Smulpaj med bär och kolasås

Glutenfria minipajer med bär och cashewkräm

Rabarber- och mandelsmulpaj

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…