Annons

Annons

Smulpaj med blåbär och kardemumma

Frestande smulpaj med blåbär sötat med björksocker.

Annons
Smulpaj med blåbär och kardemumma

Smulpaj med blåbär och kardemumma

6 personer

2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1/2 dl björksocker
1 tsk nystött kardemumma
125 g smör

Fyllning:
5 dl blåbär
1 msk björksocker
1 msk potatismjöl

Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda havregryn, mjöl, björksocker och kardemumma i en skål. Skär smöret i små tärningar och tillsätt detta, nyp ihop till en smulig deg. Fördela blåbären i 6 portionsformar eller i en pajform, ca 20 cm i diameter, och strö över björksocker och potatismjöl. Smula degen över bären och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Servera gärna med en klick grädde.

Recept av Åsa Swanberg
Foto Ludwig Swanberg

Gillar du att baka sockerfritt? Här hittar du fler sockerfria recept >>

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons