Annons

Annons

Smulpaj med hallon och vinbär

En gnutta ingefära i smuldegen lyfter den här bärpajen till nya höjder!

Smulpaj med hallon och vinbär recept

Med rena havregryn kan denna paj göras helt glutenfri.

Smulpaj med hallon och röda vinbär

6–8 personer

Smuldeg:
150 g smör eller margarin
1 dl strösocker
½ dl rörsocker
½ dl vispgrädde
½ dl ljus sirap
2 dl mandelmjöl
4 dl havregryn (ev glutenfria)
1 ½ msk färskriven ingefära
Fyllning:
300 g hallon
200 g repade röda vinbär
3 msk strösocker
3 msk maizena majsstärkelse
Garnering:
siktat florsocker
vinbär och hallon
kryddgrönt
Servering:
vaniljsås eller vaniljvisp

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Smuldeg: Smält matfettet 
och rör samman med de övriga ingredienserna.
3. Fyllning: Blanda bären med socker och maizena.
4. Fördela bären i en smord ugnsfast form, 24–26 cm i diameter. Fördela pajdegen ovanpå.
5. Grädda pajen strax under ugnens mitt, 20–25 minuter. Garnera med florsocker, bär 
och kryddgrönt. Servera med
vaniljsås eller vaniljvisp.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Rabarber- och mandelsmulpaj

Smulpaj med bär och vit choklad

Smulpaj Peach Melba

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…