Annons

Annons

Jordgubbs- och nektarinpaj

Sommarens godaste smulpaj med jordgubbar och nektariner! Perfekt som fika eller till efterrätt.

Smulpaj med jordgubbar och nektariner recept

Smulpaj med jordgubbar och nektariner – recept

6–8 personer

3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
150 g smör eller margarin
½ dl skållad hackad mandel
30 g hasselnötter, hackade
Fyllning:
250 g jordgubbar
2 nektariner
½ dl strösocker
2 msk maizena majsstärkelse
Garnering:
jordgubbar
kryddgrönt
Servering:
vaniljvisp eller vispgrädde

Annons

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Blanda samman mjöl, socker och vaniljsocker. Tärna matfettet och blanda ner. Blanda till en smulig deg.
3. Fördela halva mängden smulor i en smord form, ca 24 cm i diameter, eller i 4 portionsformar, 10–12 cm i diameter. Förgrädda i ugnen i 6–7 minuter. Ta ut ur ugnen och sänk ugnstemperaturen till 200°.
4. Fyllning: Rensa jordgubbarna och dela dem i bitar. Kärna ur och dela nektarinerna i bitar. Blanda
bär- och fruktbitarna med socker och maizena och fördela i formen eller formarna.
5. Blanda ner mandlar och nötter 
i resterande mängd smuldeg och 
strö den över bären.
6. Grädda pajen i ugnen, ca 20 
minuter. Garnera med jordgubbar och kryddgrönt och servera med 
vaniljvisp eller vispgrädde.

Av Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Smulpaj med jordgubbar och rabarber

Rabarber- och jordgubbskaka med vit choklad

Smulpaj med blåbär och kardemumma

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…