Annons

Annons

Drottningpaj 
med kokostäcke

Lite riven lime över bären är en höjdare. Läckra smulpajer med sommarens godaste bär – hallon och blåbär! Extra festligt att göra dem i portionsformar.

Smulpaj med kokos och blåbär recept

Smulpaj med kokos och blåbär

ca 4 personer

250 g hallon
250 g blåbär
1 lime, rivet skal
1 dl kokosflingor
100 g smör eller margarin
1 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl havregryn
½ dl strösocker
½ dl rörsocker
½ tsk bakpulver

Annons

Garnering:
hallon och blåbär
kryddgrönt
siktat florsocker

Servering:
vaniljvisp eller mjukrörd vaniljglass

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Lägg bären i en stor smord ugnsfast pajform, ca 24 cm i diameter, eller i 4–5 små pajformar, 10–12 cm i diameter.
3. Tvätta limen, riv skalet och blanda det med bären. Strö över halva mängden kokos.
4. Smält matfettet i en kastrull.
5. Blanda samman vetemjöl, 
havregryn, socker och bakpulver 
i en bunke. Tillsätt matfettet. 
Rör samman till en smuldeg 
och fördela över bären. Strö
 över resterande mängd kokos.
6. Grädda pajen mitt i ugnen, 20–25 minuter. Garnera med bär, kryddgrönt och florsocker. Servera med vaniljvisp eller
vaniljglass.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Glutenfri persiko- och limesmulpaj

Hallon- och blåbärsrutor med kokos

Smulpaj med jordgubbar och rabarber

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…