Annons

Annons

Supergod rabarberkaka

Supergod och snabbakad kaka med rabarber!

Rabarber
8-10 bitar
Mjuk kaka som fungerar att servera både efter maten eller till fikastunden. Serveras med glass, grädde eller vaniljvisp. Kan bakas dagen innan.
200 g späda rabarber
1 tsk mald kanel
1 msk strösocker
1 msk potatismjöl

Annons

Smeten:
100 g smör, rumsvarmt
2 dl strösocker
1 ägg
2 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
1 dl standardmjölk

Garnering:
florsocker
pärlsocker
mynta eller citronmeliss

Sätt ugnen på 175 grader.
Skölj och skala rabarbern om det behövs.
Dela stjälkarna i 1 cm stora bitar. Blanda samman kanel, strösocker, potatismjöl och rabarberbitar.
Vispa smör och socker med en elvisp. Vispa i ägget. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker, vetemjöl och mjölk. Häll smeten i en smord form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Kläm gärna fast ett smort bakplåtspapper i formens botten.
Blanda rabarberbitarna med potatismjöl och lägg dem på smeten. Strö över pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen ca 35-40 minuter. Låt svalna.
Garnera och servera tillsammans med vaniljvisp, grädde eller vaniljsås.

Av Bitte E:son Forsberg Foto Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…