Annons

Annons

Supergod saftig och mjuk rabarberkaka

Mjuk kaka som fungerar att servera både efter maten eller till fikastunden. Serveras med glass, grädde eller vaniljvisp. Kan bakas dagen innan.

Rabarber
Supergod saftig och mjuk rabarberkaka

8-10 bitar

Fyllning:
200 g späda rabarber
1 tsk mald kanel
1 msk strösocker
1 msk potatismjöl

Smeten:
100 g smör, rumsvarmt
2 dl strösocker
1 ägg
2 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
1 dl standardmjölk

Annons

Garnering:
florsocker
pärlsocker
mynta eller citronmeliss

Sätt ugnen på 175 grader.
Skölj och skala rabarbern om det behövs.
Dela stjälkarna i 1 cm stora bitar. Blanda samman kanel, strösocker, potatismjöl och rabarberbitar.
Vispa smör och socker med en elvisp. Vispa i ägget. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker, vetemjöl och mjölk. Häll smeten i en smord form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Kläm gärna fast ett smort bakplåtspapper i formens botten.
Blanda rabarberbitarna med potatismjöl och lägg dem på smeten. Strö över pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen ca 35-40 minuter. Låt svalna.
Garnera och servera tillsammans med vaniljvisp, grädde eller vaniljsås.

Av Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Gilla Året Runt på Facebook

Prova också:

Äppelnjutning på nolltid

Mjuk äppelkaka

Rabarber- och jordgubbskaka med vit choklad

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…