Annons

Annons

Snabba julmatstips!

Annons
Svarfars silltarta
Har du ont om tid till att fixa maten till jul och mellandagarna? Du är inte ensam! Här kommer några snabba tips från oss! På bilden ovan ser du Svärfars silltårta. Det är vår AD Cattis svärfar Per som brukar göra den här snabba, läckra silltårtan till julbordet. Do.not.miss!
Storleken på silltårtan kan varieras med brödens storlek och mängden fyllning och sill. Både kräft- och skagenröra finns att köpa färdig.
TILL 10–12 PERSONER:
1 paket Hönökaka
lite smör
1 stor burk kräftröra eller
skagenröra
1 stor burk inlagd sill
1 purjolök, skivad
Smöra en brödkaka och bred på skagenröran. Lägg på en ny brödkaka och ytterligare ett lager skagenröra. Lägg på den sista brödkakan och dekorera med rikligt med sillbitar och purjolök. Njut!
Foto Anna Skoog
Andra smarta, smaskiga saker som förenklar är:
Abbas 5-minuters sill – passar perfekt till alla snabba inläggningar. Klar att bara lägga i valfri röra!
Odense chokladspån – finhyvlade chokladspån i påse, färdig att bara strö över en mousse eller en tårta. Det gör att allt ser mycket proffsigt och vackert ut!
Scans färdigskivade julskinka i småförpackningar om 90-110 g. Finns i lite olika varianter, bland annat en griljerad svensk julskinka  som är rökt och förkokt.
Julgransbriocher
Picards frysta julgransbriocher. Obakade briocher som snabbt gräddas klart i ugnen. Delikat! Den franska fryskedjan Picard har förövrigt massor av färdig plockmat och desserter som är väl värda att köpa.

LÄS OCKSÅ

Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons